Elérkezett a lézeres kezelések virágkora

Lézeres kezelés Debrecen

Szeptember végéhez közeledve elérkeztünk ahhoz az időszakhoz, amikor már napközben sem szökik 25 fok fölé a hőmérséklet. A Nap ugyan még simogatja arcunkat a kellemes sugaraival, de már közel sincs olyan magas az UV sugárzás, mint nyár idején. Persze ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk a fényvédelem fontosságáról, de már kicsit több teret enged nekünk az, hogy sokkal kevesebb káros sugárzással kell szembenéznünk. Ezt a teret pedig remekül ki is használhatjuk, ugyanis az őszi hónapokkal együtt megkezdődik a lézeres kezelések időszaka is.

A lézeres kezelések előnyei

A lézeres kezelések nem szoktak felépülési időt kívánni, akár egy ebédszünetben is elvégezhetőek. A kezelések után normális esetben bőrpír keletkezik, amely néhány napon belül magától elmúlik. A lézeres kezelés tehát nem egy invazív kezelés. Nincs vérzés, nincs felépülési idő, nincs heg.

Mi az oka annak, hogy nyáron nem végzünk lézeres kezeléseket?

Fényenergiát használó kezelések esetén alapszabály az, hogy kerülni kell az intenzív napsütést. Ez vonatkozik a napsugárzás mellett a kezelések előtt, között és után mindenféle UV sugárzásra (pl. a szoláriumra is). Ennek oka az, hogy a kezelt területen pigmentáció alakulhat ki abban az esetben, ha a kezelést követően intenzív UV sugárzás éri a bőrt. Ennek a kockázata nyáron a legmagasabb. Emiatt a lézeres kezeléseket a napfényes időszak lezajlása után kezdjük el: szeptember végén – október elején az indiánnyár végeztével a környezeti viszonyok már tökéletesen megfelelnek ezeknek a feltételeknek. Ugyanakkor május környékén, amikor az UV sugárzás intenzívebbé válik, abbahagyjuk a lézeres kezeléseket.